Allround Online Coach Opleiding

Leren door te doen.

Een interactief en persoonlijke online programma, waar we direct aan het werk gaan en waar alle online (coach) kanalen aan bod komen. Learning on the job.

Na 10 weken coach jij zelfstandig mensen op afstand, kan jij een impactvol online coachtraject begeleiden en ben je klaar voor de toekomst.

 

Ben je een coach, trainer of therapeut? Let dan eens op, want deze nieuwe manier van werken kan jouw leven heel aangenaam maken.

 • Wil je beter balans tussen werk en privé?
 • Wil je je onderscheiden van andere coaches, trainers en therapeuten?
 • Wil je meer tijd en energie overhouden voor jezelf?
 • Ben je op zoek naar een waardevolle aanvulling op jouw coach expertise?

Dan is dèze opleiding echt iets voor jou!

 

Online coach opleiding:  €1997 excl. BTW
Volgende startdatum: 26-03-2021
Ervaring: Coachervaring vereist

Wat levert je het op?

Je leert een nieuwe manier van coachen die aansluit bij deze tijd. Er is steeds meer vraag naar flexibele werkvormen. Dankzij online coaching kun je als coach veel effectiever en efficiënter te werk gaan. Er is geen reistijd meer en je coachee kan zo vaak hij wil afspreken.

Daardoor is je coachee bijna continue bezig met zijn eigen ontwikkelingsproces en begeleid je hem als ware non-stop on the job. Met jouw reacties en opdrachten krijgt hij meer inzicht in zijn gedachten en gevoelens en kan hij het gewenste gedrag direct implementeren. Er is dus veel meer ruimte voor verdieping.

Via online coaching bereik je opeens veel meer mensen. Denk bijvoorbeeld aan mensen met een beperking, die anders niet naar je toe kunnen komen of mensen die een druk leven leiden, de generatie X, mensen die verder weg wonen of in het buitenland werken. Kortom je bereik is enorm en dus erg lucratief. Aan het eind van deze opleiding ben je in staat om online coaching te integreren in je (bestaande) coachpraktijk.

Wat leer je in deze opleiding?

 • Je leert hoe je een online coach traject kunt faciliteren en begeleiden;
 • Je leert welke online coaching tools- en instrumenten er zijn en hoe je deze
  kunt gebruiken
 • Je leert hoe je online gemakkelijk en snel een vertrouwensband opbouwt
 • Je leert hoe je online verbinding maakt en houdt
 • Je leert hoe je de aandacht vasthoudt
 • Je leert hoe je de energie hoog houdt
 • Je leert inspirerende, activerende, effectieve, creatieve werkvormen die werken
 • Je leert verschillende online coach modellen en ontdekt welke voor jou het beste werkt
 • Je leert hoe de online communicatie kunt afstemmen op de leerstijl van je coachee
 • Je leert hoe je taal nog krachtiger kunt inzetten
 • Je leert hoe je meer diepgang krijgt in je online gesprek
 • Je leert hoe je net zo warm en effectief kunt zijn als bij een face-to-face gesprek.

 

Onderwerpen die voorbij komen tijdens deze opleiding

 • Online coach modellen
 • Uitdagingen bij online coaching
 • Risico’s bij online coaching
 • De effectiviteit van online coaching
 • Het bouwen van een warme online relatie
 • Kracht van het schrijven
 • Taal analyses
 • Taal strategieën
 • Online werkvormen en interventies
 • Hoe zorg je dat online coaching een succes wordt

Theo Noorloos

Coachen op afstand: dat kan niet werken. Je krijgt dan toch geen echt contact? Bedenkingen, die ik op voorhand had bij e-coaching. Juist daarom heb ik toch de opleiding gedaan. Om te ervaren of mijn vooronderstellingen juist waren. Dat betekende wel, dat ik mezelf moest overwinnen.

Karin was van het begin af aan heel enthousiast over deze aanpak. Dat en haar heldere kijk op de toepassing ervan hebben mij enorm geholpen om door te zetten en de opleiding af te ronden. Karin werkt geconcentreerd, analyseert snel en scherp, komt met interventies die er toe doen en heeft bij dat alles een positieve uitstraling. Daarmee helpt zij mij in mijn zelfreflectie en ontwikkeling. Karin werkt ook heel efficiënt. Ze is to-the-point en blijft bij de les en dat op een no-nonsense manier. Die aanpak geeft mij in ieder geval veel energie!

Mede door deze stimulans van Karin heeft e-coaching nu een vaste plek in mijn coachpraktijk gekregen. Het is een waardevolle aanvulling op face-to-face coaching. Het maakt een coachtraject intensiever en intenser, zowel voor mij als voor de coachee. Kortom: ik gun iedere coach (en coachee!) de ervaring van e-coaching!

Theo Noorloos

Ronald Sprenkeling

Karin heeft mij uitgenodigd, geïnspireerd en vooral ook uitgedaagd om tijdens de opleiding het beste uit mijzelf te halen. Ik heb de door mijn gestelde doelen – boven verwachting- gehaald en kijk dan ook met intense voldoening terug op deze mooie training. Van alles wat hier op zijn plek viel, de opgedane ervaringen en de krachtige NLP-tools ga ik (en velen met mij) nog heel veel plezier beleven. Karin heeft in deze mooie periode van mijn leven het verschil gemaakt.

Ronald Sprenkeling

Michael Sjaardema

Ik heb Karin ervaren als een inspirerend docent en een goede leermeester. Ik heb waardevolle feedback mogen ontvangen op mijn eigen coaching en ze heeft me geholpen door me waar nodig bij te sturen om gezamenlijk het optimale resultaat te bereiken.

Michael Sjaardema

Arjan van der Stelt

Karin heb ik leren kennen als een gedreven en vaardige coach. Een mooi traject waar ik veel aan heb gehad. Haar begeleiding heb als bevlogen, kundig en ook als prettig ervaren. Top!

Arjan van der Stelt
Adviseur & Trainer digitaal samenwerken

Opbouw van de opleiding

Het programma is modulair opgebouwd. Na een gezamenlijke live kick-off sessie op vrijdag 26 maart ontvang je de eerste module. In je eigen tempo neem je de leerstof door en beantwoord je de vragen in het werkboek. In het totaal zijn er 5 modules, elke module bestaat uit verschillende lessen met bijpassende oefeningen.

Wekelijks komen we samen via Zoom. Deze interactieve lessen duren ongeveer 2 uur en als er extra tijd nodig is dan gaan we gewoon door. Alle sessies worden opgenomen en kun je achteraf terugkijken. Ook handig als je er een keer niet bij bent of eerder weg moet.

Tijdens deze live sessies kijken we terug op de afgelopen week, kunnen we diepen in gaan op vragen naar aanleiding van de theorie of praktijk en bespreken we de lopende coach trajecten. In de besloten community kun je dagelijks vragen stellen en ben ik ook dagelijks aanwezig je verder te helpen.

Voorwaard

Coach ervaring is vereist. Het gaat erom dat je ervaring hebt met het begeleiden van mensen of een coach opleiding hebt gevolgd. Heb je behoefte aan meer coach tools of als je nog geen coach ervaring hebben dan raden we je aan om eerst de NLP™ Coach opleiding te volgen. Twijfel je, neem gerust contact op om het te bespreken.

Jouw investering

Na het volgen van deze Online coach opleiding ontvang je een certificaat en ben je in staat om online coaching te integreren in je (bestaande) coachpraktijk. Onze ervaring is dat deze ervaring ook je effectiviteit als face-to-face coach versterkt. Je bent nu een nog betere coach!

Het is dus echt een investering in jezelf en in je toekomst. Want deuren gaan open en je klantenkring wordt onuitputtend.

Online coach opleiding €1997 excl BTW

Online coach opleiding:  €1997 excl BTW
Volgende startdatum: 26 maart 2021

BONUSSEN

 

Bonus 1. Moeiteloos Meer Klanten programma Drie weken lang een groepsprogramma met persoonlijke begeleiding. Dagelijks een live focus moment met elkaar in de ochtend. Elke week een interactieve workshop en Q & A sessie. We staan stil bij het opzetten van een succesvolle online coach praktijk. Thema’s: wie ben jij als coach, wie is jouw ideale klant, jouw niche, waar vind je je klanten, zakelijke zichtbaarheid, online community opbouwen en (online) verdienmodellen.
(Ter waarde van € 497,-)

Bonus 2. Twee individuele online coach sessies (2 x 60 min)
Jij bepaalt wanneer en de inhoud.
(Ter waarde van € 150,-) 

Bonus 3. Online training Bouw makkelijk en snel een online coach relatie
Een live opgenomen online training van 4 modules waarin je leert hoe je snel en gemakkelijk een relatie opbouwt online. De laatste modules is een interactieve sessie waarbij je als het ware over Karin's mee kijkt terwijl zij dialogen analyseert. Super waardevol en leerzaam. Bij deze online training zit een handige test waarmee je je eigen voorkeurssysteem ontdekt en die kan bepalen van je coachee.
(Ter waarde van € 97,-)

Bonus 4. Het online coach handboek: Experttips over online coachen
Praktisch handboek inclusief hele handige online Toolbox vol praktische achtergrondinformatie, checklists, testjes en handleidingen.
(ontvang je medio december)

Bonus 5.
Het boek In 10 stappen coachen met online werkvormen
Praktisch handboek vol inspirerende voorbeelden van werkvormen en interventies. Plus gratis toegang tot een database vol online coach werkvormen.
(ontvang je medio december)

 

Wat maakt deze opleiding van de School voor online coaching uniek?

 • tijdens de opleiding werk je met echte klanten onder deskundige leiding
 • dit is een praktische opleiding waarbij je de opgedane kennis ook kunt gebruiken in face- to-face sessies
 • we werken steeds in kleine groepen zodat we topkwaliteit kunnen garanderen en jou de maximale begeleiding volgens eigen noden kunnen aanbieden

Veelgestelde vragen

Hoe vaak vindt de opleiding plaats?

Een paar keer jaar bieden we de Online coach opleiding aan. Omdat we gaan voor kwaliteit en veel persoonlijke aandacht is er maar beperkt plaats. Wees er snel bij want vol is vol. Vrijdag 26 maart 2021 start een nieuwe groep. Wil je de volgende keer gegarandeerd mee doen? Stuur me dan een mail, dan zet ik je op de wachtlijst.

Hoe vaak vindt de opleiding plaats?

Een paar keer jaar bieden we de Online coach opleiding aan. Omdat we gaan voor kwaliteit en veel persoonlijke aandacht is er maar beperkt plaats. Wees er snel bij want vol is vol. Woensdag 25 november 2020 start een nieuwe groep. Wil je de volgende keer gegarandeerd mee doen? Stuur me dan een mail, dan zet ik je op de wachtlijst.

Ik heb weinig/tot geen coach ervaring, is de opleiding dan wel geschikt voor mij?
Als je wel een (erkende) coach opleiding hebt gevolgd dan ben je van harte welkom. Tijdens de opleiding zul je vlieguren gaan maken en steeds meer je eigen coachstijl vinden.
Ik heb coach ervaring maar geen coachopleiding gevolgd. Mag ik mee doen?
Tijdens de Online coach opleiding gaan we er vanuit dat je coach bent en leiden we je op om online coach te worden. We verwachten dus wel dat je de coach-basis vaardigheden al hebt. Daarom raden wij aan om eerst een erkende coach opleiding te volgen. Bijvoorbeeld de NLP™ coach opleiding. Stuur me anders een berichtje dan kunnen we overleggen.
Hoe kom ik aan online coachees?
Tijdens het traject ga je ook echt online coachen! Natuurlijk helpen we bij het vinden van geschikte coachees. Onze ervaring is dat het altijd goed komt!