Allround Online Coach Opleiding

Leren door te doen.

Een interactief en persoonlijke online programma, waar we direct aan het werk gaan en waar alle online (coach) kanalen aan bod komen. Learning on the job.

Na 10 weken coach jij zelfstandig mensen op afstand, kan jij een impactvol online coachtraject begeleiden en ben je klaar voor de toekomst.

 

Ben je een coach, trainer of therapeut? Let dan eens op, want deze nieuwe manier van werken kan jouw leven heel aangenaam maken.

 • Wil je beter balans tussen werk en privé?
 • Wil je je onderscheiden van andere coaches, trainers en therapeuten?
 • Wil je meer tijd en energie overhouden voor jezelf?
 • Ben je op zoek naar een waardevolle aanvulling op jouw coach expertise?

Dan is dèze opleiding echt iets voor jou!

 

Online coach opleiding:  €1997 excl. BTW
Volgende startdatum: 04-10-2022 
of 06-10-2022
Coach ervaring vereist

Wat levert je het op?

Je leert een nieuwe manier van coachen die aansluit bij deze tijd. Er is steeds meer vraag naar flexibele werkvormen. Dankzij online coaching kun je als coach veel effectiever en efficiënter te werk gaan. Er is geen reistijd meer en je coachee kan zo vaak hij wil afspreken.

Daardoor is je coachee bijna continue bezig met zijn eigen ontwikkelingsproces en begeleid je hem als ware non-stop on the job. Met jouw reacties en opdrachten krijgt hij meer inzicht in zijn gedachten en gevoelens en kan hij het gewenste gedrag direct implementeren. Er is dus veel meer ruimte voor verdieping.

Via online coaching bereik je opeens veel meer mensen. Denk bijvoorbeeld aan mensen met een beperking, die anders niet naar je toe kunnen komen of mensen die een druk leven leiden, de generatie X, mensen die verder weg wonen of in het buitenland werken. Kortom je bereik is enorm en dus erg lucratief. Aan het eind van deze opleiding ben je in staat om online coaching te integreren in je (bestaande) coachpraktijk.

Wat leer je in deze opleiding?

 • Je leert hoe je een online coach traject kunt faciliteren en begeleiden;
 • Je leert welke online coaching tools- en instrumenten er zijn en hoe je deze
  kunt gebruiken
 • Je leert hoe je online gemakkelijk en snel een vertrouwensband opbouwt
 • Je leert hoe je online verbinding maakt en houdt
 • Je leert hoe je de aandacht vasthoudt
 • Je leert hoe je de energie hoog houdt
 • Je leert inspirerende, activerende, effectieve, creatieve werkvormen die werken
 • Je leert verschillende online coach modellen en ontdekt welke voor jou het beste werkt
 • Je leert hoe de online communicatie kunt afstemmen op de leerstijl van je coachee
 • Je leert hoe je taal nog krachtiger kunt inzetten
 • Je leert hoe je meer diepgang krijgt in je online gesprek
 • Je leert hoe je net zo warm en effectief kunt zijn als bij een face-to-face gesprek.

 

Onderwerpen die voorbij komen tijdens deze opleiding

 • Online coach modellen
 • Uitdagingen bij online coaching
 • Risico’s bij online coaching
 • De effectiviteit van online coaching
 • Het bouwen van een warme online relatie
 • Kracht van het schrijven
 • Taal analyses
 • Taal strategieën
 • Online werkvormen en interventies
 • Hoe zorg je dat online coaching een succes wordt

Frouzan Moshaver

De Online Coaching opleiding was voor mij een volledige match! Met enthousiasme en helderheid brengt ze Karin haar kennis over die telkens weer voor verrassende diepte zorgt. Ik heb praktische handvaten gekregen om mijn bedrijf mee op te zetten, daarnaast een zeer bruisende online community waar we elkaar veel steunen. Vooraf waren al mijn ideeën abstract en was ik minder bewust van mijn eigen patronen, deze zijn echter door het hele proces verhelderd en na elk contactmoment kreeg ik veel motivatie om door te gaan. Samen sta je veel sterker, daarom gun ik het ieder, die ambitie heeft om te groeien, te coachen en te ondernemen, bij deze sterke, warme en wijze vrouw + haar opgezette community, aan te sluiten!

Frouzan Moshaver

Michael Sjaardema

Ik heb Karin ervaren als een inspirerend docent en een goede leermeester. Ik heb waardevolle feedback mogen ontvangen op mijn eigen coaching en ze heeft me geholpen door me waar nodig bij te sturen om gezamenlijk het optimale resultaat te bereiken.

Michael Sjaardema

Jacinta Hall

Deze Online Coach opleiding gaf mij enorm veel inzichten en leverde mij positieve resultaten op. Ik weet nu dat online coachen efficiënt is en NLP-interventies die ik face-to-face doe, online goed inzetbaar zijn. Mijn grootste uitdagingen voordat ik begon aan dit traject waren hoe meer coachees tegelijk te bereiken en hoe online te coachen. De aspecten van het programma die ik het meest waardevol vind, zijn het vinden van een coachee en ontdekken dat met korte sessies van een kwartier je coachee snel grote stappen zet. Ook online ontstaat een band met de coachee! Karin stimuleert je op een fijne, comfortabele manier om steeds grotere stappen te nemen. Buiten je comfortzone geeft zij je de warmte en aandacht die je nodig hebt. Tegen andere coaches die nu worstelen zeg ik: “Neem de stap en volg de training bij Karin! Het is tijd voor het echte coachen.”

Jacinta G. Hall

Opbouw van de opleiding

Het programma is modulair opgebouwd. Na een gezamenlijke live kick-off sessie op 3 otober ontvang je de eerste module. In je eigen tempo neem je de leerstof door en beantwoord je de vragen in het werkboek. In het totaal zijn er 5 modules, elke module bestaat uit verschillende lessen met bijpassende oefeningen.

Wekelijks komen we samen via Zoom. Deze interactieve lessen duren ongeveer 1,5 uur. Alle sessies worden opgenomen en kun je achteraf terugkijken. Ook handig als je er een keer niet bij bent of eerder weg moet.

Tijdens deze live sessies kijken we terug op de afgelopen week, kunnen we diepen in gaan op vragen naar aanleiding van de theorie of praktijk en bespreken we de lopende coach trajecten. In de besloten community kun je dagelijks vragen stellen en ben ik ook dagelijks aanwezig je verder te helpen.

Voorwaard

Coach ervaring is vereist. Het gaat erom dat je ervaring hebt met het begeleiden van mensen of een coach opleiding hebt gevolgd. Heb je behoefte aan meer coach tools of als je nog geen coach ervaring hebben dan raden we je aan om eerst de NLP™ Coach opleiding te volgen. Twijfel je, neem gerust contact op om het te bespreken.

Jouw investering

Na het volgen van deze Online coach opleiding ben je in staat om online coaching te integreren in je (bestaande) coachpraktijk. Onze ervaring is dat deze ervaring ook je effectiviteit als face-to-face coach versterkt. Je bent nu een nog betere coach!

Het is dus echt een investering in jezelf en in je toekomst. Want deuren gaan open en je klantenkring wordt onuitputtend.

Online coach opleiding €1997 excl BTW

Online coach opleiding:  €1997 excl BTW
Volgende startdatum: 4 oktober 2022

BONUSSEN

 

Bonus 1. Moeiteloos Meer Klanten programma 
Drie weken lang een groepsprogramma met persoonlijke begeleiding. Dagelijks een live focus moment met elkaar in de ochtend. Elke week een interactieve workshop en Q & A sessie. We staan stil bij het opzetten van een succesvolle online coach praktijk. Thema’s: wie ben jij als coach, wie is jouw ideale klant, jouw niche, waar vind je je klanten, zakelijke zichtbaarheid, online community opbouwen en (online) verdienmodellen.
(Ter waarde van € 497,-)

Wat maakt deze opleiding van de School voor online coaching uniek?

 • tijdens de opleiding werk je met echte klanten onder deskundige leiding
 • dit is een praktische opleiding waarbij je de opgedane kennis ook kunt gebruiken in face- to-face sessies
 • we werken steeds in kleine groepen zodat we topkwaliteit kunnen garanderen en jou de maximale begeleiding volgens eigen noden kunnen aanbieden

Veelgestelde vragen

Hoe vaak vindt de opleiding plaats?

Een paar keer jaar bieden we de Online coach opleiding aan. Omdat we gaan voor kwaliteit en veel persoonlijke aandacht is er maar beperkt plaats. Wees er snel bij want vol is vol. Op 3 oktober 2022 start een nieuwe groep. Wil je de volgende keer gegarandeerd mee doen? Stuur me dan een mail, dan zet ik je op de wachtlijst.

Ik heb weinig/tot geen coach ervaring, is de opleiding dan wel geschikt voor mij?
Als je wel een (erkende) coach opleiding hebt gevolgd dan ben je van harte welkom. Tijdens de opleiding zul je vlieguren gaan maken en steeds meer je eigen coachstijl vinden.
Ik heb coach ervaring maar geen coachopleiding gevolgd. Mag ik mee doen?
Tijdens de Online coach opleiding gaan we er vanuit dat je coach bent en leiden we je op om online coach te worden. We verwachten dus wel dat je de coach-basis vaardigheden al hebt. Daarom raden wij aan om eerst een erkende coach opleiding te volgen. Bijvoorbeeld de NLP™ coach opleiding. Stuur me anders een berichtje dan kunnen we overleggen.
Hoe kom ik aan online coachees?
Tijdens het traject ga je ook echt online coachen! Natuurlijk helpen we bij het vinden van geschikte coachees. Onze ervaring is dat het altijd goed komt!