Online Coach Opleiding

Ben je een coach, trainer of therapeut? Let dan eens op, want deze nieuwe manier van werken kan jouw leven heel aangenaam maken.

 • Wil je beter balans tussen werk en privé?
 • Wil je je onderscheiden van andere coaches, trainers en therapeuten?
 • Wil je meer tijd en energie overhouden voor jezelf?
 • Ben je op zoek naar een waardevolle aanvulling op jouw coach expertise?

Dan is dèze opleiding echt iets voor jou!

Online coach opleiding:  €1997 excl. BTW
Volgende startdatum: Nov 2020
Ervaring: Coachervaring vereist

Wat levert je het op?

Je leert een nieuwe manier van coachen die aansluit bij deze tijd. Er is steeds meer vraag naar flexibele werkvormen. Dankzij online coaching kun je als coach veel effectiever en efficiënter te werk gaan. Er is geen reistijd meer en je coachee kan zo vaak hij wil afspreken.

Daardoor is je coachee bijna continue bezig met zijn eigen ontwikkelingsproces en begeleid je hem als ware non-stop on the job. Met jouw reacties en opdrachten krijgt hij meer inzicht in zijn gedachten en gevoelens en kan hij het gewenste gedrag direct implementeren. Er is dus veel meer ruimte voor verdieping.

Via online coaching bereik je opeens veel meer mensen. Denk bijvoorbeeld aan mensen met een beperking, die anders niet naar je toe kunnen komen of mensen die een druk leven leiden, de generatie X, mensen die verder weg wonen of in het buitenland werken. Kortom je bereik is enorm en dus erg lucratief. Aan het eind van deze opleiding ben je in staat om online coaching te integreren in je (bestaande) coachpraktijk.

Wat leer je in deze opleiding?

 • Je leert hoe je een online coach traject kunt faciliteren en begeleiden;
 • Je leert welke online coaching tools- en instrumenten er zijn en hoe je deze
  kunt gebruiken
 • Je leert verschillende online coach modellen en ontdekt welke voor jou het beste werkt
 • Je leert hoe de online communicatie kunt afstemmen op de leerstijl van je coachee
 • Je leert hoe je taal nog krachtiger kunt inzetten
 • Je leert hoe je net zo warm en effectief kunt zijn als bij een face-to-face gesprek.

Onderwerpen die voorbij komen tijdens deze opleiding

 • Online coach modellen
 • Uitdagingen bij online coaching
 • Risico’s bij online coaching
 • De effectiviteit van online coaching
 • Het bouwen van een warme online relatie
 • Kracht van het schrijven
 • Taal analyses
 • Taal strategieën
 • Hoe zorg je dat online coaching een succes wordt

Opbouw van de opleiding

Het programma is modulair opgebouwd. Na je inschrijving ontvang je de eerste module. In het totaal zijn er 5 modules. Elke module bestaat uit verschillende lessen met bijpassende oefeningen.

Na module 2 ga je werkelijk beginnen met het online coachen van coachees. Gedurende de opleiding heb je minimaal drie professioneel opgebouwde oefentrajecten begeleid en ervaar jezelf de kracht als (online) coachee.

Naast de online lessen bieden we verschillende masterclasses en intervisie aan. Tijdens deze interactieve sessies is er alle ruimte voor vragen en verdieping. Ook is het mogelijk om contact te hebben via een besloten community. Dè virtuele ontmoetingsplek voor (toekomstige) online coaches.

Theo Noorloos

Coachen op afstand: dat kan niet werken. Je krijgt dan toch geen echt contact? Bedenkingen, die ik op voorhand had bij e-coaching. Juist daarom heb ik toch de opleiding gedaan. Om te ervaren of mijn vooronderstellingen juist waren. Dat betekende wel, dat ik mezelf moest overwinnen.

Karin was van het begin af aan heel enthousiast over deze aanpak. Dat en haar heldere kijk op de toepassing ervan hebben mij enorm geholpen om door te zetten en de opleiding af te ronden. Karin werkt geconcentreerd, analyseert snel en scherp, komt met interventies die er toe doen en heeft bij dat alles een positieve uitstraling. Daarmee helpt zij mij in mijn zelfreflectie en ontwikkeling. Karin werkt ook heel efficiënt. Ze is to-the-point en blijft bij de les en dat op een no-nonsense manier. Die aanpak geeft mij in ieder geval veel energie!

Mede door deze stimulans van Karin heeft e-coaching nu een vaste plek in mijn coachpraktijk gekregen. Het is een waardevolle aanvulling op face-to-face coaching. Het maakt een coachtraject intensiever en intenser, zowel voor mij als voor de coachee. Kortom: ik gun iedere coach (en coachee!) de ervaring van e-coaching!

Theo Noorloos

Arjan van der Stelt

Karin heb ik leren kennen als een gedreven en vaardige coach. Een mooi traject waar ik veel aan heb gehad. Haar begeleiding heb als bevlogen, kundig en ook als prettig ervaren. Top!

Arjan van der Stelt
Adviseur & Trainer digitaal samenwerken

Michael Sjaardema

Ik heb Karin ervaren als een inspirerend docent en een goede leermeester. Ik heb waardevolle feedback mogen ontvangen op mijn eigen coaching en ze heeft me geholpen door me waar nodig bij te sturen om gezamenlijk het optimale resultaat te bereiken.

Michael Sjaardema

Ronald Sprenkeling

Karin heeft mij uitgenodigd, geïnspireerd en vooral ook uitgedaagd om tijdens de opleiding het beste uit mijzelf te halen. Ik heb de door mijn gestelde doelen – boven verwachting- gehaald en kijk dan ook met intense voldoening terug op deze mooie training. Van alles wat hier op zijn plek viel, de opgedane ervaringen en de krachtige NLP-tools ga ik (en velen met mij) nog heel veel plezier beleven. Karin heeft in deze mooie periode van mijn leven het verschil gemaakt.

Ronald Sprenkeling

Voorwaarde

Coach ervaring is vereist, het gevolgd hebben van een coach opleiding is een pré. Mocht je behoefte hebben aan meer coach tools of nog geen coach ervaring hebben dan raden we je aan eerst de NLP™ Coach opleiding te volgen. Neem contact met ons op dan bespreken
we de mogelijkheden.

Jouw investering

Na het volgen van deze Online coach opleiding ontvang je een certificaat en ben je in staat om online coaching te integreren in je (bestaande) coachpraktijk. Onze ervaring is dat deze ervaring ook je effectiviteit als face-to-face coach versterkt. Je bent nu een nog betere coach!

Het is dus echt een investering in jezelf en in je toekomst. Want deuren gaan open en je klantenkring wordt onuitputtend.

Online coach opleiding €1997 excl BTW

Online coach opleiding:  €1997 excl BTW
Volgende startdatum: nov 2020
Ervaring: coachervaring vereist

Wat maakt deze opleiding van de School voor online coaching uniek?

 • tijdens de opleiding werk je met echte klanten onder deskundige leiding
 • dit is een praktische opleiding waarbij je de opgedane kennis ook kunt gebruiken in face- to-face sessies
 • we werken steeds in kleine groepen zodat we topkwaliteit kunnen garanderen en jou de maximale begeleiding volgens eigen noden kunnen aanbieden

Veelgestelde vragen

Hoe vaak vindt de opleiding plaats?
Een paar keer jaar bieden we de Online coach opleiding aan. Omdat we gaan voor kwaliteit en veel persoonlijke aandacht is er maar beperkt plaats. Wees er snel bij want vol is vol. Wil je de volgende keer gegarandeerd mee doen? Stuur me dan een mail, dan zet ik je op de wachtlijst.
Ik heb weinig/tot geen coach ervaring, is de opleiding dan wel geschikt voor mij?
Als je wel een (erkende) coach opleiding hebt gevolgd dan ben je van harte welkom. Tijdens de opleiding zul je vlieguren gaan maken en steeds meer je eigen coachstijl vinden.
Ik heb coach ervaring maar geen coachopleiding gevolgd. Mag ik mee doen?
Tijdens de Online coach opleiding gaan we er vanuit dat je coach bent en leiden we je op om online coach te worden. We verwachten dus wel dat je de coach-basis vaardigheden al hebt. Daarom raden wij aan om eerst een erkende coach opleiding te volgen. Bijvoorbeeld de NLP™ coach opleiding. Stuur me anders een berichtje dan kunnen we overleggen.
Hoe kom ik aan online coachees?
Tijdens het traject ga je ook echt online coachen! Natuurlijk helpen we bij het vinden van geschikte coachees. Onze ervaring is dat het altijd goed komt!
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly