Over Karin

Ken je van die verhalen dat mensen het roer omgooien?

Jaloers keek ik naar die dappere mannen en vrouwen die huis en haard achter lieten en vertrokken naar het buitenland of die hun succesvolle carrière opgaven om hun droom waar te maken.

Tijdens mijn loopbaan binnen de omroep herontdekte ik mijn passie: mensen. Mensen beter maken, niet omdat ze ziek zijn, maar omdat ze zo mooi zijn als ze stralen. De meest wonderlijke verhalen mocht ik verslaan.

Als kind speelde ik graag schooltje, eerst met mijn poppen, barbies en knuffels en later met de kinderen uit de buurt. Op de basisschool merkte ik dat ik het erg leuk vond om spreekbeurten te houden en klasgenoten dingen uit te leggen. En als er ruzie was, trad ik op als de bemiddelaar.

Vragen stellen, daar was ik goed in. Mijn ouders werden er soms gek van. Ik was altijd nieuwsgierig en vroeg maar door. Mijn onverzadigde nieuwsgierigheid naar waarom mensen doen wat ze doen, is de rode lijn in mijn leven. Heerlijk om op een terrasjes in een winkelstraat voorbijgangers te observeren.

Ondanks alles koos ik voor zekerheid en werkte ik voor de Rijksoverheid. In het strakke zwart/witte keurslijf paste ik niet, want ik was altijd op zoek naar kleur. Het verlangen om ergens bij te horen groeide. Ik verzamelde gelijkgestemden om mij heen, begon mijn eerste bedrijf en creëerde ruimte om te doen waar ik goed in ben: mensen in hun kracht zetten.

Mijn drang naar onafhankelijkheid en vrijheid bleef. Door een grote reorganisatie veranderde er zoveel dat dit het laatste zetje was dat ik nodig had..
En juist op dat moment kreeg mijn man een uitnodiging om in Zuid Afrika te komen werken. We hebben geen moment getwijfeld. We zijn gesprongen.

Mijn naam is Drs. Karin van Kas,
School voor Online coaching.

Wil je meer over me weten, kijk hier eens rond: