Blog

Juist net als het helemaal niet uitkomt, gebeurt het.. een lekke band. Het is vrijdagmiddag net iets voor half 5. Nog even snel iets afgeven en dan opeens zie ik het. Mijn dashboard geeft aan dat mijn linker achterband leegloopt.

Tijdens het werk heb ik soms van die momenten dat ik zaken uitstel. Misschien herken je het wel, die klusjes waar je tegenaan hikt. Door een eerdere vervelende ervaring of omdat het gewoon niet leuk werk is. Of soms omdat ik denk dat ik het niet kan.

Van uitstellen komt afstellen. Soms hoop ik dat stiekem, dat als ik een taak vooruit schuif, het vanzelf verdwijnt. Helaas gebeurt dat meestal niet. Wel ga ik er steeds meer tegen op zien.

Uitstelgedrag kost veel energie en is eigenlijk heel onzinnig, want het gaat niet zo weg. Mijn business mentor leerde me om direct aan het begin van de dag “de kikker te slikken”. Zo ben je meteen van de rot klus af en kun je je denkkracht en energie inzetten voor andere zaken.

Het mooie is dat als ik ergens tegen op zie en het uiteindelijk doe, het vaak erg mee valt. Soms is het zelfs gewoon leuk. Hoe dan ook, als het is gedaan, is het lekker weg van mijn to-do lijstje.

In een split second bedacht ik dat het slim was om direct door te rijden naar de dichtstbijzijnde BWM dealer. Meteen popte een stemmetje op dat ik ook nog wel Utrecht zou halen als ik voorzichtig zou rijden.. dan kon ik hulp vragen en hoefde ik niet zelf naar de garage te gaan.

Hoe verleidelijk het was om het uit te stellen, besloot ik toch direct de kikker te slikken en naar de dealer te rijden. Duimend dat ze nog open zouden zijn.. En ja hoor de eigenaar vertelde dat de monteurs net wilden inpakken maar mij nog wel even wilden helpen. Wat een geluk.

Welke activiteiten stel jij uit?

PS Kun jij ook wel een stok achter de deur gebruiken? Kijk dan hier voor meer info.